Εκδηλώσεις

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση του Προγράμματος Erasmus+ στους φοιτητές της Σχολής Χημικών στην αίθουσα «Ν. Κουμούτσου», από την Καθ. Ε. Γρηγοροπούλου, Συντονίστρια του προγράμματος Erasmus+ στη Σχολή ΧΜ, και την Α. Λαμπροπούλου, Γραφείο Erasmus Σχολής ΧΜ.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν απόφοιτοι του προγράμματος, αλλά και υπότροφοι που συμμετείχαν μέσω skype από τα ιδρύματα υποδοχής τους, οι οποίοι μοιράστηκαν με ενθουσιασμό την εμπειρία τους.

Η κινητικότητα για σπουδές ή πρακτική άσκηση μέσω των προγραμμάτων διεθνούς ακαδημαϊκής συνεργασίας ανοίγει ακαδημαϊκούς, επαγγελματικούς και πολιτισμικούς ορίζοντες, δημιουργεί γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρίες και φίλους και τους πρώτους Ευρωπαίους πολίτες της γενιάς μας.

Στιγμιότυπα

     

Παρουσίαση των Προγραμμάτων Διεθνούς Ακαδημαϊκής Συνεργασίας Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ

Έγχρωμο αρχείο, Αρχείο για Εκτύπωση

  Ανακοίνωση
Όνομα: Paywall και συζήτηση για την ανοικτή πρόσβαση.pdf, Ανέβηκε: 19/12/2018 16:59, Μέγεθος: 350kb

Ο Dr. Arben Merkoci, Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου στο Catalan Institute of Nanoscience and Nanotechnology, The Barcelona Institute of Science and Technology, θα δώσει ομιλία με τίτλο:

"NANOMATERIAL-BASED DEVICES FOR DIAGNOSTICS APPLICATIONS"

την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12.30 στην Αίθουσα "Ν. Κουμούτσος".

Επισυνάπτεται το abstract της ομιλίας και το βιογραφικό.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον Καθ. Κ.Α. Χαριτίδη.

  Βιογραφικό
Όνομα: cv_merkoci.pdf, Ανέβηκε: 18/12/2018 12:11, Μέγεθος: 292kb
  Abstract Ομιλίας
Όνομα: abstract_merkoci.pdf, Ανέβηκε: 18/12/2018 12:11, Μέγεθος: 393kb

Ο Δρ. Φανούριος Ταμάμης, Επίκουρος Καθηγητής στο Department of Chemical Engineering, Texas A&M University θα δώσει ομιλία με τίτλο:

"From amyloids in diseases to amyloid materials: Using computers to investigate amyloid inhibition and to design novel materials"

την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Τομέα Μαθηματικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (2ος όροφος Κτιρίου Ε) στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

  Περίληψη Σεμιναρίου
Όνομα: tamamis_seminar1218.pdf, Ανέβηκε: 12/12/2018 11:00, Μέγεθος: 64kb

H Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών των Πολυτεχνικών Σχολών του ΑΠΘ και του Παν/μίου Πατρών προκηρύσσουν διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Chem-E-Car που διοργανώνεται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών (AIChE).

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε δύο φάσεις:

Α. Εσωτερική διαδικασία για την ανάδειξη μέχρι δύο ομάδων των πέντε φοιτητών κάθε Σχολής ή Τμήματος που θα το εκπροσωπήσουν στη δεύτερη φάση.

Β. Εθνικός Διαγωνισμός μεταξύ των καλυτέρων ομάδων των τριών Ιδρυμάτων που καταρχήν προγραμματίζεται να διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του 12ου ΠΕΣΧΜ στο τέλος Μαΐου 2019.

Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Chem-e-car competition (2019) που θα διοργανωθεί από το American Institute of Chemical Engineers (AIChE), το Νοέμβριο 2019, στο Orlando (Florida).

Η διοργάνωση του διαγωνισμού ανατίθεται σε Οργανωτική Επιτροπή που αποτελείται από τους ακόλουθους Καθηγητές, που ήδη διαθέτουν την εμπειρία συμμετοχής στον διεθνή διαγωνισμό:

Το κόστος συμμετοχής (ταξίδι, διαμονή κ.λπ.) θα καλυφθεί από πόρους που θα συγκεντρωθούν από τα Ιδρύματα και από δωρεές.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι ενδεικτικοί της συμμετοχής ομάδων στον διαγωνισμό και της σχετικής «ατμόσφαιρας»:

2018 Official Chem-E-Car Competition® Video

Σύντομες παρουσιάσεις (video) των συμμετοχών για τον διαγωνισμό του 2018.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενες ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή στις Οργανωτικές Επιτροπές των Ιδρυμάτων τους εντός των προθεσμιών που έχουν τεθεί από κάθε Ίδρυμα.

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018

Το Rendez-vous Campus France στις 4 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 17:00, στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, θα είναι αφιερωμένο στις Μεταπτυχιακές Σπουδές στη Γαλλία.

Βασικά σημεία της διάλεξης: η οργάνωση των σπουδών στη Γαλλία, η αναζήτηση του προγράμματος σπουδών, οι διαδικασίες εισαγωγής στα μεταπτυχιακά προγράμματα, τα προγράμματα υποτροφιών, η φοιτητική ζωή στη Γαλλία.

Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες: athenes@campusfrance.org

Η iGEM Athens 2019 αναζητεί τα νέα της μέλη!

Θα σου άρεσε η ιδέα να συμμετέχεις σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό επιστήμης και καινοτομίας; Θα ήθελες να αποτελέσεις μέρος μιας δυναμικής διεπιστημονικής ομάδας και να ανακαλύψεις τη μαγεία της Συνθετικής Βιολογίας;

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ομάδα φοιτητών από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Αθήνας θα επιχειρήσει να συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM 2019! Συμπλήρωσε την αίτηση μέχρι την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου, 23:59!

Το link της αίτησης: https://goo.gl/forms/MQS4XoPokxHW7UwL2

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

Στο Chem-e-car competition (2019) που θα διοργανωθεί από το American Institute of Chemical Engineers (AIChE), το Νοέμβριο 2019, στο  Orlando (Florida), πρόκειται να συμμετάσχει μια Ελληνική φοιτητική ομάδα, που θα είναι η νικήτρια του τοπικού διαγωνισμού μεταξύ των τριών Τμημάτων Χημικής Μηχανικής. Ο τοπικός (Ελληνικός) διαγωνισμός θα γίνει εντός του Μαΐου 2019.

Προσκαλούνται οι φοιτητές της Σχολής μας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό. Θα συγκροτηθούν ομάδες (5 ατόμων) και στη συνέχεια θα επιλεγεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη Σχολή μας στον τοπικό διαγωνισμό. Αν είναι η νικήτρια θα είναι αυτή που θα συμμετάσχει στο τελικό διαγωνισμό στο Orlando.

To κόστος συμμετοχής (ταξίδι, διαμονή κ.λπ.) μεταξύ άλλων θα καλυφθεί από καμπάνια μεταξύ των μελών της Ελληνο-Αμερικανικής κοινότητας των Xημικών Mηχανικών. Η καμπάνια ξεκίνησε από δύο Έλληνες Καθηγητές Χημικής Μηχανικής στις ΗΠΑ, διακεκριμένους αποφοίτους της Σχολής μας, τον Γρηγόρη Στεφανόπουλο, από το ΜΙΤ, και τον Χρήστο Γεωργάκη, από το Tufts University. Έχει ήδη χρηματοδοτήσει την ομάδα της Σχολής μας το 2016 αλλά και τις ομάδες του ΑΠΘ και Παν. Πάτρας, το 2017 και 2018 αντίστοιχα.

Η όλη διαδικασία σχηματισμού ομάδων, τελικής επιλογής και επιστημονικής και τεχνικής βοήθειας θα υποστηριχτεί από "Συμβούλους", τους συναδέλφους Επίκουρους Καθηγητές Θανάση Παπαθανασίου και Αντώνη Καραντώνη και, επικουρικά, από όσους άλλους προκύψει ότι μπορούν και επιθυμούν να συνεισφέρουν.

Οι παρακάτω σύνδεσμοι είναι ενδεικτικοί της συμμετοχής ομάδων στο διαγωνισμό και της σχετικής «ατμόσφαιρας»:

2018 Official Chem-E-Car Competition® Video

Σύντομες παρουσιάσεις (video) των συμμετοχών για το διαγωνισμό του 2018.

Η συμμετοχή της Σχολής μας (2016).

Οι προκριματικοί εσωτερικοί αγώνες στη Σχολής μας (2016):

Τελικός, Ημιτελικός.

Όσοι φοιτητές είναι καταρχήν ενδιαφερόμενοι ας βολιδοσκοπήσουν συμφοιτητές τους για δυνατότητα σχηματισμού ομάδας και αρχική συν-διαμόρφωση ιδεών για Chem-e-car.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, στις 14.30 μμ, στην αίθουσα Κουμούτσου, θα γίνει η πρώτη συνάντηση των φοιτητών που ενδιαφέρονται με τους Συμβούλους, για διεξοδική ενημέρωση για τον διαγωνισμό, τη δρομολόγηση της οριστικοποίησης της/των ομάδας/ομάδων και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων.

 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής

Κωστής Μαγουλάς

Στις 12 Δεκεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής εργασιών στο 16th International Conference on Environmental Science and Technology (CEST2019) που θα διεξαχθεί στη Ρόδο 4-7 Σεπτεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο link http://2knw.mj.am/nl2/2knw/lmysr.html?hl=en

 

  Πρόσκληση
Όνομα: EBEC Athens 2019 - Πρόσκληση.pdf, Ανέβηκε: 20/11/2018 11:32, Μέγεθος: 329kb
‹ Νεότερες1234...39Παλαιότερες ›